docuproducties Parts of a family regisseur
Diego Gutierrez is beeldend kunstenaar, film regisseur en cameraman.

Hij studeerde beeldende kunst aan UNAM (Universidad Nacional Autónoma de México) in Mexico City en verbleef daarna 2 jaar op de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. Op dit moment is hij partacipant van het Doc Lab van het Binger Filmlab.

In 1998 richtte hij “el despacho” op; een kunstenaarsinitiatief in Mexico City en Amsterdam dat zich richt op het betrekken van kunstenaars en mensen uit andere disciplines bij het maken van documentaires. Since 1998 heeft Diego meerdere documentaire workshop projecten opgezet en heeft hij documentaires gemaakt met filmmakers en kunstenaars zoals Kees Hin, Yael Bartana, Sebastián Díaz Morales, en Linda Bannink.

Zijn werk is breed vertoond in Mexico, USA, Nederland, Ierland, Indonesie, Maleisie, Argentinie, Canada, Spanje en Frankrijk.

Als docent en gast adviseur werkte hij met verschillende kunstinstellingen, zoals Rijksakademie van Beeldende Kunsten, (Amsterdam), CalArts Photo and Media department (Los Angeles), Centro de la Imagen (Mexico City), Ecole cantonale d'art du Valais, (Sierre, Switzerland), Aavi (Mexico City).

Diego is met meerdere prijzen en beursen onderscheiden; Sistema Nacional de Creadores (FONCA), Aschberg Bursaries for Artists, Estudios en el Extranjero (INBA), Prins Claus Fonds, Mondriaan Stichting, Jovenes Creadores (FONCA).

Geselecteerde projecten en filmografie:

Hotel Trinidad (2000)
co-regie samen met Kees Hin

Seis Documentales y una Película acerca de la ciudad de México (2001)
i.s.m. Kees Hin, Yael Bartana, Sebastián Díaz Morales, Linda Bannink en Bibo

The Valley of the Dog Songs (2004)
i.s.m. Phil Beaumont, Linda Bannink, Kees Hin, Joris Brouwers and Carla Herrera Prats among others.

The Carriage (2006)
i.s.m. Kees Hin en Hafiz