docuproducties Parts of a family beschrijving
'Parts of a Family' is een portret van hoe een relatie tussen twee mensen na vele jaren huwelijk kan veranderen van grote liefde in een wurgende gevangenschap. Het is hun zoon die hen observeert en hun verhaal vertelt.

Gonzalo en Gina leven in hun eigen wereld; een enorme villa op een groot landgoed van 4000m2, aan de rand van Mexico City. Muren met prikkeldraad houden de buitenwereld ver weg. Hun zoon, Diego Gutierrez vertelt hun verhaal. Vijftig jaar geleden vroeg Gonzalo Gina ten huwelijk na een week daten. Ze trouwden na twee maanden. Gonzalo ontwikkelde een bloeiende carriere als arts terwijl Gina voor de kinderen en het huis zorgde, samen met het kindermeisje en de andere bedienden.

Gonzalo is recent met pensioen gegaan en zegt zijn roeping te hebben gevonden: schrijven. Hij wordt binnenkort 80 en wil dit gaan vieren door met een parachute te springen. Gina is eenzaam, moe en boos. Gonzalo leeft zijn eigen leven zonder haar daarin te betrekken. Hij ziet haar waarde niet in het huishouden en neemt haar nooit mee uit. Ze is te angstig om het landgoed zelf te verlaten. De onderliggende wrok wordt gedurende de film steeds tastbaarder. Hun paradijs lijkt een gevangenis geworden, een slagveld voor hun ‘koude oorlog’. Maar zouden ze een manier kunnen vinden ze nog een manier om elkaar terug te vinden?