docuproducties Bloody Mondays & Strawberry Pies beschrijving
Bloody Mondays & Strawberry Pies is een film over verveling en het verloren vermogen om te kunnen nietsdoen. De intrigerende emotie verveling die positief en negatief kan zijn dwingt ons te bedenken waarom we doen wat we doen.

De verhaallijnen van de hoofdpersonen, een jongere uit Doetinchem, een 45 jarige vrouw die op haar 16e kinderen doodschoot uit verveling, een Wallstreethandelaar, een woestijnnomade, een man die al 42 jaar de Tijd schildert, en een voormalige spionne van 93 worden met elkaar verweven. Hun eenheid wordt versterkt door de visie op het bestaan van de tot op het bot verveelde mens, ingesproken door John Malkovich. Deze tekst is opgebouwd uit zinnen uit Dostojewski’s ‘Herinneringen Uit Het Ondergrondse’ en Bret Easton Ellis’ ‘American Psycho’.

De film pleit ervoor de verveling niet te verdrijven met de talloze prikkels van buitenaf maar je over te geven aan de verveling om zo jezelf en je echte verlangens te doorgronden. Kurt Vonnegut schreef: ‘We zijn hier op aarde om rond te lummelen en laat niemand je iets anders wijsmaken.’ Een provocerende stellingname die in Bloody Mondays & Strawberry Pies wordt onderzocht.


Coproductie met IKON