Uitzending 'Anatomie van een Moord' 18-05-2012

Maandag 21 mei om 20.25 uur op Nederland 2 wordt de documentaire 'ANATOMIE VAN EEN MOORD' uitgezonden.

Op een donderdag in februari, twaalf jaar geleden, krijgt de vrouw van filmmaker Joop van Wijk te horen dat haar zus wordt vermist. Een maand later blijkt ze te zijn vermoord. Ze is met elf bijlslagen om het leven gebracht. Door, zo blijkt, haar echtgenoot. Hun beide kinderen blijven verweesd achter. De dader bekent en wordt berecht. Inmiddels heeft hij zijn straf uitgezeten. De zaak lijkt daarmee afgerond. Maar voor de betrokkenen voelt dat anders.

ANATOMIE VAN EEN MOORD, behelst een precieze reconstructie van de moord: hoe is het gebeurd, hoe heeft het kunnen gebeuren? De rode draad daarin wordt gevormd door het gesprek van de filmmaker met de dader. Daaromheen komen familie, vrienden, huisarts en vertegenwoordigers van politie en justitie aan het woord. Niet om de rechtszaak over te doen of tot een eensluidend oordeel te komen, maar om recht te doen aan de complexiteit van motieven en emoties die met zo'n gezinsdrama gepaard gaan.

ANATOMIE VAN EEN MOORD is een productie van Bonanza Films & Molenwiek Film in coproductie met BOS & NCRV en is tot stand gekomen in het kader van Teledoc, een samenwerking van CoBO, Nederlands Filmfonds en NPO.