Uitzending 'Bloody Mondays & Strawberry Pies' 04-01-2010
Uitzending ‘Bloody Mondays & Strawberry Pies’
Woensdag 6 januari, Holland Doc, Nederland 2, 22.45 – 23.50 (televisie versie)


Woensdagavond 6 januari zendt de IKON de documentaire ‘Bloody Mondays & Strawberry Pies’ van Coco Schrijber uit in het documentaireprogramma Holland Doc. De film werd in 2008 bekroond met een Gouden Kalf, als beste lange documentaire en werd op verschillende internationale filmfestivals gelauwerd.

Bloody Mondays & Strawberry Pies is een film over verveling en het verloren vermogen om te kunnen nietsdoen. De intrigerende emotie verveling die positief en negatief kan zijn dwingt ons te bedenken waarom we doen wat we doen. De film pleit ervoor de verveling niet te verdrijven met de talloze prikkels van buitenaf, maar je over te geven aan de verveling om zo jezelf en je echte verlangens te doorgronden.

De verhaallijnen van de hoofdpersonen, een jongere uit Doetinchem, een 45 jarige vrouw die op haar 16e kinderen doodschoot uit verveling, een Wallstreethandelaar, een woestijnnomade en een man die al 42 jaar de Tijd schildert worden met elkaar verweven. Hun eenheid wordt versterkt door de visie op het bestaan van de tot op het bot verveelde mens, ingesproken door John Malkovich. Deze tekst is opgebouwd uit zinnen uit Dostojewski’s ‘Herinneringen Uit Het Ondergrondse’ en Bret Easton Ellis’ ‘American Psycho’.

De uitzending betreft een kortere televisie versie van de film.