Lancering 'Zero Waste' platform: documentaire en website 10-07-2014

Naar aanleiding van de uitzending van de documentaire Zero Waste op dinsdag 15 juli lanceren de BOS en Bonanza Films het platform Zero Waste Heroes. In de film staat de strijd tegen het afval in het Italiaanse Napels, waar de maffia al tientallen jaren de vuilnisafvoer beheerst, centraal. Wanneer de partijloze Luigi de Magistris in 2011 tot burgemeester wordt gekozen, gloort er hoop, als hij besluit zich aan te sluiten bij het afvalreductieprogramma Zero Waste.

Direct na uitzending van de documentaire kunnen de kijkers op de website terecht, waar zij niet alleen kunnen zien welke Zero Waste-initiatieven er bij hen in de buurt plaats vinden, maar ook hun eigen initiatieven kunnen toevoegen. Het platform komt tot stand in nauwe samenwerking met de makers en sleutelfiguren van de documentaire: regisseur Raffaele Brunetti en Zero Waste-goeroe Paul Connett.

Zero Waste wordt op dinsdag 15 juli om 22.45 uur uitgezonden door de BOS op Nederland 2. Op 15 juli staat van 19.00 tot 20.00 uur tevens het programma OBA Live (Radio 5) in het teken van Zero Waste.

De Zero Waste Heroes die op het platform centraal staan, dienen als inspiratie en motivatie voor de bezoekers om zich zelf voor afvalreductie in te zetten. De Heroes houden zich allemaal op hun eigen wijze bezig met afval: van het schoonmaken van de oceanen (OceanCleunUp van Boyan Slat), het afval in familiehuishoudens minimaliseren tot enkele vuilniszakken per jaar (Leven zonder Afval van Emily-Jane Lowe uit Baarn) en mensen die leven van het afval van anderen tot milieubewuste winkeliers die fairmade-producten verkopen (zoals Gerda Hafkamp met haar winkel Natuurlijk! in Naarden) en wetenschappers die met hun onderzoek de wereld wakker willen schudden.

Kijk vanaf 15 juli op www.zerowasteheroes.org

Zero Waste is een film van Raffaele Brunetti en is een coproductie van B&B Films met Bonanza Films, Boeddhistische Omroep en ARTE